martvandewiel.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
  het grote verdriet
  Het verdriet van 2006 is toch wel de wijze waarop het Dagelijks Bestuur en in hun kielzog de pvda en VVD om zijn gegaan met het dossier ballorig.
   
  Alle elementen die in de verkiezingscampagne nog een belangrijke rol speelden zijn aan de kant gezet en de raadsleden van pvda en VVD hebben, alsof er geen sprake is van dualisme, gehandeld in de oude traditie van monisme of erger nog een dictatuur. Geen eigen onderzoek, niet alle belangrijke stukken gelezen en dus blindelings het papagaai-verhaal van het DB (we konden niet anders) voor waarheid aangenomen. Ik durf te stellen dat geen enkel raadslid van pvda en VVD de toelichting op het bestemmingsplan 77 heeft gelezen, net zoals ik durf te stellen dat niemand van deze raadsleden het verslag van de hoorzitting mbt dit bestemmingsplan heeft gelezen. Sterker nog, ik durf te stellen dat men niet eens in het bezit is van deze stukken. Maar wel gaan staan of blijven zitten bij een stemming. Als men deze stukken had gelezen, was men tot een andere conclusie gekomen dan die hun fractievoorzitter steeds maar loopt te herhalen “we ( pvda en DB) konden niet anders”.
   
  Eveneens in de campagne papagaaiden ze allen dat het contact met de burgers belangrijk was en dat ze zeker zouden luisteren naar betrokken bewoners. Bij mijn weten heeft niemand van pvda en VVD gesproken met bv het wijkoverleg Gaasperdam, de vereniging vrienden van de Gaasperplas dan wel de vereniging Gein Driedorp. Participatie ten top!
  Het werd nog mooier toen leefbaar zuidoost met andere oppositiepartijen een motie indiende waarin het besluit was dat het Wijkoverleg Gaasperdam ontvankelijk verklaard zou moeten worden in de kwestie balorig. De voltallige pvda en VVD-fracties stemden tegen deze motie. Met andere woorden, het Wijkoverleg Gaasperdam vertegenwoordigd in hun ogen NIET de bewoners van Gaasperdam. Inmiddels heeft de rechter bepaald dat het wel zo is. Hierop is geen enkele reactie gekomen van pvda en VVD, ook niet richting het wijkoverleg. Participatie ten top!
   
  In ben bang dat men op de een of andere wijze een weg vindt om ballorig door te laten gaan. Winst uit deze kwestie is dat we in Zuidoost weer weten waar we aan toe zijn met pvda en VVD. Geen stukken lezen, geen discussie aangaan, niet met bewoners praten en blindelings achter de leiders aanlopen. Nu begrijp ik waarom men bij de pvda altijd “follow the leader” zingt.
  De rug van Burgers ten opzichte van the leader is veel minder sterk dan die van Verzijl in de vorige periode. Je zou Harrie bijna gaan missen, maar misschien komt er in 2007 wel een nieuwe leader bij de fractie, iemand die wel bereid is de vele relevante stukken te lezen, iemand die wel bereid is met bewoners te praten, kortom iemand die de rol van volksvertegenwoordiger wel in wenst te vullen. Het is een kwestie van willen en kunnen.
   
  Burgers zei ook nog dat er “nog genoeg van de ligweide overblijft”. Ik vraag me af wanneer hij daar voor het laatst geweest is. Bekijk onderstaande foto’s en oordeel zelf. Ook in het fotoalbum een aantal foto’s van WMR.
   
   
   

  Reacties

  Commentaar
  Jouw naam/bijnaam
  Website url
  E-mail
  Je Punt profiel
  Hou mij op de hoogte
  Ik wil op de hoogte gehouden worden
  Dit is een verplicht veld
  Categorieën
  Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl