martvandewiel.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
  Politiek in Zuidoost Saai?

  Het is al weer een maand of negen geleden dat ik iets op mijn blog heb geschreven. Was er dan niet te melden over de politiek in dit bruisende stadsdeel?  Eerlijk gezegd weinig tot niets. Daar waar al vaker sprake was van het feit dat de politieke discussie op slot zat is de situatie nu zo dat zelfs de sleutel is weggegooid.  Vrijwel gen enkel debat werd gevoerd op inhoud, maar vanuit de angst dat men binnen de coalitie wel eens een verkeerde opmerking kon maken.  De andere coalitiepartners zouden wel eens boos kunnen worden. En het dagelijks bestuur tegen de borst stuiten was al helemaal not done. Dat zou wel eens funest kunnen zijn voor je politieke carrière.

  Inmiddels is dat gegeven niet meer van belang omdat alle partijen hun lijst hebben vastgesteld. Op de PvdA na dan want die moeten nog een frauderend vuiltje wegwerken.  En wat blijkt, nu hebben raadsleden die tot voor kort het coalitiebeleid met hand en tand verdedigden, de oppositie uithoonde op basis van de macht van het getal, wel een eigen mening te hebben. Jude Khela begint een eigen partij en zegt in het Parool dat er behoefte is aan meer activistische politiek. Laat hem nu degene zijn die ons, OZO, altijd verweet activistische politiek te bedrijven. ( en ja, hij heeft overwogen over te stappen naar OZO). Een ander lid durfde het zelfs aan om afgelopen vergadering tegen de hele fractie in te stemmen. Hiervoor wel respect omdat ze al eerder getuigde van een eigen mening. Als echter blikken hadden kunnen doden hadden we nu een begrafenis gehad.

  Zelfs de VVD durft nu het debat aan met de PvdA, maar ook nu weer meer blaffen dan bijten. En de andere coalitiepartner, GroenLinks. Tja laat ik daar maar het zwijgen toe doen.

  Kortom, weinig vuurwerk en toch zal ik in mijn laatste raadsvergadering een mooi betoog gaan houden, op inhoud en principes, nog een keer dan.

  Komende dagen meer over politiek Zuidoost, verleden heden en toekomst.

  Reacties

  Rob op 01-02-2014 16:11

  In deze aflevering kan ik geen inhoud herkennen.

  Jouw betoog zie ik dus graag op dit blog verschijnen.

  Dat de persoonlijke verhoudingen de overhand hebben in de huidige deelraad is duidelijk. En stoort mij ook.

  Of dit in de toekomstige bestuurscommissie zal verbeteren betwijfel ik.

  Bezorgde groet,

  Commentaar
  Jouw naam/bijnaam
  Website url
  E-mail
  Je Punt profiel
  Hou mij op de hoogte
  Ik wil op de hoogte gehouden worden
  Dit is een verplicht veld
  Categorie├źn
  Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl