martvandewiel.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
  Hoe integer en betrouwbaar is de PvdA in Amsterdam Zuidoost???

  PvdA koploper integriteitschendingen in Zuidoost.

  De lokale politiek moet in de toekomst over miljoenen gaan beslissen voor bijvoorbeeld de ouderenzorg in gemeenten. Het Openbaar Ministerie voorspelt dat de decentralisatie voor ‘ongelukken gaat zorgen’ op het gebied van belangenverstrengeling en integriteitschending.

  Deze ongelukken zouden ook in Zuidoost kunnen plaats vinden gezien de reputatie van de PvdA in Zuidoost met betrekking tot integriteit.

  De feiten op een rijtje:

  Bij de aanstelling van een sectorhoofd heeft de toenmalige PvdA-voorziter van het dagelijks bestuur een merkwaardige rol gespeeld. Ondanks een lijvig rapport van onze hand bleef men volhouden dat het allemaal gelogen was en dat alles volgens de regels was verlopen. Het gerucht gaat overigens nog steeds dat deze affaire een ambtenaar zijn kop heeft gelost.

  Een PvdA lid van het Dagelijks Bestuur kwam in een bedenkelijk licht te staan toen er op een bijzondere wijze een serre aan haar woning werd gebouwd. De procedureverlening verliep op zijn minst merkwaardig. Ondanks sterke arguemnten van onze kant werd het met de mantel der liefde bedekt;

  Een PvdA-voorzitter van het dagelijks Bestuur werd betrapt met drank op achter het stuur. Ook in dit geval werd het afgedaan door de PvdA als een dom ongeluk aar verder gevolgen voor de politieke carrière van deze PvdA-ster had het niet ergo ju kunt dan nog steeds gedeputeerde worden;

  Een fractielid van de PvdA werd eveneens tijdens een politiecontrole aangehouden, zonder rijbewijs en ging zelfs zo ver dat ze een valse naam op gaf. Beginnersfout was de reactie van de PvdA;

  Een PvdA-fractielid stemde mee over een subsidie voor een organisatie waarvan hij zelf bestuurder was. Inzage in de financiële boeken leverde eveneens een beeld op dat hij van deze subsidie ook ng eens betaald werd voor bewezen diensten. Uiteindelijk kon hij het veld ruimen maar tot ieders verbazing staat deze PvdA-er weer op de kandidatenlijst;

  Een lid van de PvdA-fractie Zuidoost heeft gesjoemeld met een subsidie voor bewonersparticipatie. De rechtbank heeft deze PvdA-ster  hoofdelijk aansprakelijk gesteld. Zij moeten Rochdale het geld terugbetalen. Deze persoon is niet meer aanwezig in de deelraad, maar heeft geen ontslag genomen, noch een verklaring aan de raad gegeven. Ben benieuwd of ze wel haar maandelijkse vergoeding van 1000 euro netto heeft gekregen.

  De feiten op zich zijn al ernstig genoeg en zouden reden moeten zijn om in Zuidoost nooit meer je vertrouwen te geven aan de PvdA. Wat echter erger is, is de manier waarop binnen de PvdA om is gegaan met deze feiten. Praktisch geen enkele keer heeft de PvdA de signalen serieus genomen en daar (logische ) conclusies uit getrokken. Op een na zijn alle schuldigen/overtreders nog steeds prominent aanwezig in het politieke bestel namens de PvdA.

  Elk geval van integriteitschending werd volgens hetzelfde stramien gepareerd. Het meest schrijnende voorbeeld hiervan is de wijze waarop de PvdA reageerde op een rapport van de rekenkamer Amsterdam. Veruit de meeste onderzochte en "schuldig bevonden"raadsleden waren lid van de PvdA. Men ging niet in de vraag of er sprake was van schending van de integriteit, maar stelde de onderzoeksmethode en eigenlijk het functioneren van de rekenkamer ter discussie. Niet op de boodschap in gaan maar de boodschapper verdacht maken. En zo deed de PvdA dat telkens weer. Wel werd elke keer weer een tranentrekkend betoog gehouden over het belang van integriteit maar ondertussen lapte men op arrogante wijze alle opgestelde regels en de daaraan te verbinden gevolgtrekkingen aan hun laars.

  De PvdA gaf telkens aan schoon schip te maken maar tot mijn verbazing zijn de mensen die op deze wijze integriteit aan hun laars lapten ook nu weer verkiesbaar namens de PvdA. Niks geen maatregelen nemen, niks geen sancties voor degenen die integriteit alleen met de mond belijden, niks geen schoon schip maken.

  Tijdens het flyeren op markten hoor de constant de opmerking van mensen dat de "de politici niet vertrouwen zijn, zakkenvuller, lappen regels aan hun laars en denken alleen maar aan zichzelf". Gezien de ervaringen van de afgelopen jaren in Zuidoost kost het mij steeds meer moeite om deze mensen, als het om de PvdA gaat, geen gelijk te geven. Het had een schoon schip moeten worden bij de PvdA, maar als het gaat om belangenverstrengeling en integriteit is het een zwalkend schip geworden.

  In 2006!!! hebben wij nog een motie ingediend om het integriteitsbureau van Amsterdam onderzoek te laten doen naar belangenverstrengeling bij subsidieverstrekking

  Verworpen: PvdA en VVD tegen

   

  En wij, zijn wij roomser dan de paus? Eigenlijk bijna geheel. Afgelopen manden hadden wij een mogelijk probleem omdat een fractielid te enthousiast was over de voortgang van zijn verbouwing en zich al vast had laten uitschrijven uit Zuidoost. Deze fout werd gesignaleerd en binnen een paar uur hersteld. Overigens heeft dit fractielid wel tot op heden in zuidoost gewoond, dit in tegenstelling tot sommige ander raadsleden die alleen op papier in zuidoost woonden.

  Reacties

  Commentaar
  Jouw naam/bijnaam
  Website url
  E-mail
  Je Punt profiel
  Hou mij op de hoogte
  Ik wil op de hoogte gehouden worden
  Dit is een verplicht veld
  Categorie├źn
  Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl