martvandewiel.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
  Geautomatiseerde discriminatie????

  Manpower of toch ook Girlpower??

  Ik kreeg onderstaande afwijzing op een sollicitatie onder ogen. Dit triggerde mij, geautomatiseerd afgewezen?  Een computer die bepaald aan de hand van criteria of je geschikt bent voor een baan. Welke criteria hanteert de computer dan wel? Ik kan eigenlijk maar een paar objectieve criteria bedenken: Leeftijd, geslacht of nationaliteit ( land van herkomst). Opleiding zou ook nog kunnen, maar in dit geval voldeed de kandidaat aan de vereiste opleiding. Om er achter te komen welke criteria gehanteerd worden een mail gestuurd naar betreffende uitzendbureau en een toelichting op die afwijzing gevraagd. Tot op heden geen antwoord mogen ontvangen. Tot het moment van duidelijkheid kan ik alleen maar vermoeden dat er sprake is van (geautomatiseerde) leeftijdsdiscriminatie, sexe-discriminatie of racisme.

  Ik wacht nog op een antwoord op de mail mbt de toelichting maar als dat uitblijft overweeg ik aangifte te doen bij het anti-discriminatiebureau.

  Hartelijk dank voor je interesse in de functie …………………………. bij gemeente Amsterdam.

  Op basis van jouw antwoorden op de vragenlijst en/of jouw CV, moet ik je helaas mededelen dat jouw profiel niet voldoende aansluit om in aanmerking te komen voor deze functie. Het eerste gedeelte van de selectieprocedure verloopt via een geautomatiseerd systeem, waardoor het mogelijk is om jou deze snelle terugkoppeling te geven.

  Ik wil je bedanken voor de genomen moeite en wens je veel succes met eventuele andere sollicitaties. Houd onze website www.manpower.nl goed in de gaten; hierop vind je dagelijks de nieuwste vacatures!

  Manpower
  Center of Recruiting Excellence  Reacties

  Commentaar
  Jouw naam/bijnaam
  Website url
  E-mail
  Je Punt profiel
  Hou mij op de hoogte
  Ik wil op de hoogte gehouden worden
  Dit is een verplicht veld
  Categorie├źn
  Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl